DysoForums Forum Index DysoForums
 
GalleryGallery   Donate to DysotopiaDonate   Dysotopia.com homepageDyso.com
SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatisticsStats   RegisterRegister 
 Login to check your private messagesLogin to check your private messages   LoginLogin 

Warning...

 
Post new topic   Reply to topic    DysoForums Forum Index -> Worldbuilders
View previous topic :: View next topic :: Hide signatures  
Author Message
Falkhor
DysoMOD|DM


Joined: 14 Sep 2002
Posts: 1264

Level: 30
XP
EXP: 83 / 99 EXP: 83 / 99 EXP: 83 / 99
 83%
PostPosted: Wed Jul 09, 2003 12:22 pm    Post subject: Warning... Reply with quote

...for those making items with SoU installed. Maybe some noticed already but all items made with SoU have as resref Item instead of a unique name and it doesnt allow you to change the resref when making the item. What a huge blunder, now we can make all items twice, once to create it, then copy it, give the copy a new resref and then removing the original item...
Back to top
View users profile Send private message
Shadowleaf
PostWed 07/09/03 3:17pm
yeah thats what i do, but i thought it was always like that.... i couldve sworn it was even before SoU  Reply with quote
 
Falkhor
DysoMOD|DM


Joined: 14 Sep 2002
Posts: 1264

Level: 30
XP
EXP: 83 / 99 EXP: 83 / 99 EXP: 83 / 99
 83%
PostPosted: Wed Jul 09, 2003 3:52 pm    Post subject: Reply with quote

Nope before SoU it used the name of the item you gave it in the creator as resref. Once i installed SoU this started to happen. Well, fastest way around it I found is to use an excisting item edit copy and then change it to what you want it to be but it's pretty stupid. I mean these people do test their products right? Before publishing it, hell they even use the toolset to make their game so i don't see how they can miss a blunder like this, really can't...
Back to top
View users profile Send private message
dreamin'
Hero


Joined: 11 Nov 2002
Posts: 625

Level: 22
XP
EXP: 51 / 59 EXP: 51 / 59 EXP: 51 / 59
 86%
PostPosted: Wed Jul 09, 2003 4:31 pm    Post subject: Reply with quote

Hm, i just doublechecked and triplechecked it, and for me it still uses the name I type in the creator as resref, phew. Glad it does, if it wouldn't do so, the items I created in the last days would break all my scripts.
So, maybe a "quick" reinstall would help you guys too icon_neutral.gif
Back to top
View users profile Send private message
Falkhor
DysoMOD|DM


Joined: 14 Sep 2002
Posts: 1264

Level: 30
XP
EXP: 83 / 99 EXP: 83 / 99 EXP: 83 / 99
 83%
PostPosted: Wed Jul 09, 2003 4:33 pm    Post subject: Reply with quote

already reinstalled SoU once...still same issue. And Shadowleaf and me arent the only ones who have this issue. Not sure why it works for you but not having unique resrefs sure sucks.
Back to top
View users profile Send private message
dreamin'
Hero


Joined: 11 Nov 2002
Posts: 625

Level: 22
XP
EXP: 51 / 59 EXP: 51 / 59 EXP: 51 / 59
 86%
PostPosted: Wed Jul 09, 2003 4:36 pm    Post subject: Reply with quote

Hm, that's bad... It works on all my friends PCs (working on the same mod, cross-imported stuff), so I guess we're just lucky and you aren't icon_sad.gif
Back to top
View users profile Send private message
Shadowleaf
Hero


Joined: 14 Jan 2003
Posts: 634

Level: 23
XP
EXP: 1 / 65 EXP: 1 / 65 EXP: 1 / 65
 1%
PostPosted: Wed Jul 09, 2003 5:36 pm    Post subject: Reply with quote

yeah, works for me too, falk. maybe u are making a copy and checking the copy, in which case they add 001 to the end of it or 002 if 001 is taken and 003 if 002 is taken and so on... check the original items resref, if shows it but u cant edit it.
_________________
Glorin wrote:
Marine you are such a great guy, i hope you don't get hit by a truck one day!!
Back to top
View users profile Send private message Send email AIM Address MSN Messenger
Falkhor
DysoMOD|DM


Joined: 14 Sep 2002
Posts: 1264

Level: 30
XP
EXP: 83 / 99 EXP: 83 / 99 EXP: 83 / 99
 83%
PostPosted: Wed Jul 09, 2003 6:12 pm    Post subject: Reply with quote

that's how it worked for me before. Make item, put in name and it would use that resref, then if you did edit copy it would add 001 to it.
Now all i get is item. I can make a copy of the object and rename but it's a rather annoying way of doing things.
Back to top
View users profile Send private message
Jon316
PostWed 07/09/03 8:48pm
*checking it out*

fuxor, and i just created my new item pack..... dangit!!!!!!!
 Reply with quote
 
Shadowleaf
Hero


Joined: 14 Jan 2003
Posts: 634

Level: 23
XP
EXP: 1 / 65 EXP: 1 / 65 EXP: 1 / 65
 1%
PostPosted: Wed Jul 09, 2003 9:36 pm    Post subject: Reply with quote

well, falk, something is wrong then, because thast how it works for me now and thats how it always has worked... maybe we have slightly different versions? this is confusing icon_confused.gif
_________________
Glorin wrote:
Marine you are such a great guy, i hope you don't get hit by a truck one day!!
Back to top
View users profile Send private message Send email AIM Address MSN Messenger
Nemor
Hero


Joined: 15 Feb 2003
Posts: 510

Level: 20
XP
EXP: 44 / 52 EXP: 44 / 52 EXP: 44 / 52
 84%
PostPosted: Thu Jul 10, 2003 12:49 am    Post subject: Reply with quote

Falkhor, what version of NWN/SOU do you have? I mean country-wise. I got UK version and mine is just dandy, only things I've seen changed is scripting is made a little easier.
_________________
Your friendly but rather insane office worker...



As illustrated...

Black Shadow - Rogue
Green Shadow - Mage
Bio - http://www.btinternet.com/~b.russell2k/Shadow.txt
Nemor - Druid
Back to top
View users profile Send private message Yahoo Messenger MSN Messenger
Little Teapot
PostThu 07/10/03 1:16am
I just got the resrefs at the same thing as they should be. I got american SoU and it works fine for me...  Reply with quote
 
Falkhor
DysoMOD|DM


Joined: 14 Sep 2002
Posts: 1264

Level: 30
XP
EXP: 83 / 99 EXP: 83 / 99 EXP: 83 / 99
 83%
PostPosted: Thu Jul 10, 2003 7:02 am    Post subject: Reply with quote

Well, think I'm gonna chalk this one up again to my f$%Łed up computer.
It always does things completely at random, like a slotmachine:"today...i'll start the computer with the following programs, place a bug or two in that program and simply won't bother letting you work this program. Tomorrow? Well let's keep it a surprise eh?".

All i can say NEVER EVER BUY A GATEWAY!
Guess I'll reinstall the whole shit for the third or fourth time then...might let me work on npc's for a day or two again as well without completely crashing my comp.
Back to top
View users profile Send private message
Shadowleaf
PostThu 07/10/03 8:43am
yeah gateway is crap. next computer eitehr build it yourself or get a dell those are good for pre-built  Reply with quote
 
Nemor
Hero


Joined: 15 Feb 2003
Posts: 510

Level: 20
XP
EXP: 44 / 52 EXP: 44 / 52 EXP: 44 / 52
 84%
PostPosted: Thu Jul 10, 2003 10:54 am    Post subject: Reply with quote

Yeh, I built mine myself. Got a PC equivelant to the best that was out at the time for a few hundred cheaper, can't beat that eh?

Mine has always worked like a charm too, coz I know the in's and out's and I know that whatevers went wrong, I'ved fucked it icon_razz.gif
_________________
Your friendly but rather insane office worker...



As illustrated...

Black Shadow - Rogue
Green Shadow - Mage
Bio - http://www.btinternet.com/~b.russell2k/Shadow.txt
Nemor - Druid
Back to top
View users profile Send private message Yahoo Messenger MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DysoForums Forum Index -> Worldbuilders All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB 2.0.2 © 2001, 2002 phpBB Group